Flottielje
Start 1998 Grundel Varen Meren Wadden Diashow Flottielje Oproep Applets Baarda Borkum MasterSailing Register

                                                                                                                                            

Start 1998 Grundel Varen Meren Wadden Diashow Flottielje Oproep Applets Baarda Borkum MasterSailing Register

 

                           

                                    
In het laatste weekend van september 2002 hebben we deelgenomen aan een door de ANWB georganiseerde tocht over de Waddenzee. Er werd door 7 boten ( 4 platbodems, 1 zeiljacht met kimkielen, 1 catamaran en een Pikmeerkruiser in flottielje gevaren. Flottielje wil eenvoudig zeggen.  Achter elkaar aan varen en samen uit, samen thuis".
We zouden o.l.v. Jaap de Boer (cursusleider) georganiseerd droogvallen, en een excursie op het Wad door Rudi  ..... van de Nederlandse Wadden Vereniging stond ook op het programma.
Het werd voor iedereen een grandioze ervaring. Jaap de Boer (met een trimaran) bleek een evenwichtig, zeer kundig en ervaren zeiler te zijn die niet alleen het Wad bevaart, maar ook flottieljecursussen organiseert voor particuliere zeilschepen en motorboten naar o.a. Engeland. Wij waren dus in goede handen.

Op vrijdag zijn we vertrokken met stralend weer uit Den Oever om in het Fransche Gaatje op een zandplaat vast te varen en droog te vallen. Het is de bedoeling je schip zo stabiel mogelijk op een zandplaat te laten droogvallen en op de juiste wijze het anker uit te brengen.
Wat een belevenis om uit de boot te stappen, eromheen te kunnen lopen en te genieten van de prachtige natuur. 
De volgende dag naar Vlieland via de Vlielander balg en op zondag langs de noordkant van de Richel en Vliestroom weer veilig terug naar Den Oever.

Een fotoreportage vindt U op de volgende pagina.

Voor inlichtingen over flottieljevaren en vaarinstructie kunt U contact opnemen met de ANWB of bij Jaap de Boer persoonlijk op tel.nr. 0343 521137 (bij geen gehoor op 06 55593829 van 19.00 tot 20.00 uur)

 

                                                

U kunt een emailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan b.geutskens@hccnet.nl