Meren
Start 1998 Grundel Varen Meren Wadden Diashow Flottielje Oproep Applets Baarda Borkum MasterSailing Register

                                                                                                                                            

Start 1998 Grundel Varen Meren Wadden Diashow Flottielje Oproep Applets Baarda Borkum MasterSailing Register

 

                             

                      Het IJsselmeer

bulletIn 1999 hebben we elk week-end, iedere vrije dag , de vakanties bij mooi en bij slecht weer geoefend om het zeilen onder de knie te krijgen. We kregen steeds meer routine en het duurde niet lang of we durfden al vrienden en familie  mee te nemen op een tochtje over de Friese wateren. We voeren door bruggen en  sluizen  of het niks was en bij windkracht 5 of 6 sloeg niet meteen de paniek toe.
Kortom: We waren toe aan een nieuwe uitdaging, het IJsselmeer.
bullet De eerste keer werden we begeleid door Ivo en Akke Baurichter. Met windkracht 2 en een lekker zonnetje zeilden we relaxed naar Enkhuizen en weer terug. Ja, er was wel wat deining, maar onze grundel deed het prima en volgens Ivo wij ook .
bulletVanuit  de Marina Stavoren Buitenhaven  zeilen naar Hindeloopen leek ons een goede start voor onze eerste solotrip.  Windkracht 4 NW (niet zo'n goede wind voor koers naar Hindeloopen,) temp 17 graden, verwachte neerslag 10%. We hesen de zeilen en kliefden  als een speer door het  wijde water. We konden trots zijn op onszelf en dat waren we ook tot.........we via de marifoon hoorden dat er windkracht 6 werd verwacht. We besloten op de motor verder te gaan en wilden de zeilen opdoeken. Ik kon de boot door deining en golven niet met de kop in de wind houden en we kwamen dwars op de golven te liggen. Het schip slingerde zo erg, dat het glaswerk kapot door de kajuit heen rolde.
Ben stond op boven op het dek de zeilen bijelkaar te binden en kon zich nauwelijks staande houden. GROTE PANIEK EN DOODSANGSTvan mijn kant. Allerlei negatieve gedachten spookten door mijn hoofd. Wat zou er gebeuren als Ben overboord zou vallen. Hij had wel een zwemvest om, maar was niet aangelijnd. Gewoon vergeten. STOM STOM STOM
Toen we in Hindeloopen wat tot rust kwamen stelde ik voor voortaan maar weer met de caravan op vakantie te gaan.
We bleven nog enkele dagen in dit prachtige Friese dorp, maar ik had slapeloze nachten als ik aan de terugtocht dacht.
bulletHet werd een echte HORRORSTORY

 

                                                

U kunt een emailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan b.geutskens@hccnet.nl