Varen
Start 1998 Grundel Varen Meren Wadden Diashow Flottielje Oproep Applets Baarda Borkum MasterSailing Register

                                                                                                                                            

Start 1998 Grundel Varen Meren Wadden Diashow Flottielje Oproep Applets Baarda Borkum MasterSailing Register

 

                                                             

                                                  

horizontal rule

bulletOnze thuishaven wordt Jachthaven Mid Friesland aan het Jellepaad in Terherne. Deze haven is zo gelegen dat het mogelijk is het Sneekermeer te bereiken zonder een brug te hoeven passeren waardoor het vaarseizoen aanzienlijk kan worden verlengd.
bulletIn Nederland is het niet nodig een vaarbewijs te halen voor schepen onder de 15 meter, dus startten we de motor en voeren het Sneekermeer op. Wat een rustige reis had moeten worden werd een tocht met enkele paniekaanvallen van de schipperse. Wie had er nu voorrang, wanneer moest het zwaard erin, waarom klapperden de zeilen bij ons zo en bij anderen niet. We kwamen erachter dat het niet zo'n slecht idee zou zijn het vaarbewijs te gaan halen.
bulletKortom, door veel naar anderen te kijken en te luisteren, door allerlei boeken door te spitten over platbodemvaren en de cursus vaarbewijs te volgen kregen we wat meer vertrouwen in onszelf (en wat nog belangrijker was ik kreeg wat meer vertrouwen in Ben) Wel bleek al gauw dat mijn idee van recreatie op het water niet strookte met de ideeŽn die Ben had. 
Ik tuf graag door het prachtige Friese landschap, wil wel zeilen met een windkrachtje 2, desnoods 3 maar Ben is veel dynamischer en wil alle zeilkwaliteiten van onze platbodem benutten.  Desnoods met windkracht 6. Het uitbreiden van het vaargebied naar het IJsselmeer en de Waddenzee is zijn ultieme uitdaging.
We moeten weer een compromis sluiten. (zie afbeelding)
          
      Klik op het hoofd van Ben of Gerda voor een persoonlijke
      visie in dichtvorm.

                                                

U kunt een emailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan b.geutskens@hccnet.nl