Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Boekbespreking

 

James Redfield: De Celestijnse Belofte.

 

Een spiritueel avontuur.

De celestijnse belofte.

De roman "De celestijnse belofte" beschrijft de zoektocht naar een eeuwenoud manuscript dat diep in de regenwouden van Peru ligt te wachten op ontdekking. Middels een boeiend verhaal weet de schrijver James Redfield de lezer inzicht te geven in een aantal spirituele inzichten en waarden. Juist door dit boeiende verhaal en de langzame manier waarop dit boek de lezer inwijd in deze inzichten is het een zeer aantrekkelijk boek voor mensen die zich voor het eerst in deze materie verdiepen. Het boek is dan ook niet voor niets een wereldwijde bestseller geworden. Naast het boek is er mede door dit grote succes nu ook een film gemaakt over dit verhaal. Door de beperkte tijd die beschikbaar is in een film voor dialogen, geeft deze film een wat meer oppervlakkig beeld van de inzichten dan door het boek. Voor een film met een dergelijke spirituele lading wordt mijns inziens dan ook iets teveel aandacht aan achtervolgingen door militairen geschonken. Wel mooi verfilmd is om te zien hoe iemands krachtveld (aura) de ander beïnvloed. Het boek is daarom naar mijn mening zeker een aanrader. De film is daarna wel aardig om nog eens na te genieten van de spirituele waarden van het boek.

 

Citaten:

 

Citaat 1:

Al rijdend door Peru was er de volgende gedachte:

Ik stond open voor de geheimzinnige manier waarop mijn leven evalueerde, zoals onthuld in het eerste inzicht. Ik wist dat ook de rest van de cultuur opnieuw dat mysterie voelde, en dat we bezig waren een nieuwe kijk op de wereld te ontwikkelen, zoals gesteld in het tweede. Het derde en vierde hadden me laten zin dat het universum eigenlijk een enorm energie systeem was en menselijke conflicten altijd een tekort aan en een manipulatie van die energie betekenden. Het vijfde Inzicht onthulde dat we die conflicten kunnen beëindigen door vanuit een hogere bron een energie stroom toe te laten. Dat vermogen was voor mij al bijna een gewoonte geworden. Het zesde stelde dat we al heel lang onze herhaalde drama's kunnen verhelderen, en ook dat stond in mijn geheugen gegrift. Het zevende had de evolutie van ons echte zelf in werking gesteld: door vragen te stellen, intuïtief aan te voelen wat we doen moeten en op antwoorden te wachten. In deze magische stroom blijven was het ware geheim van het geluk .. .. ..

 

Vervolg beoordeling:

In dit boek wordt duidelijk gemaakt dat de spirituele inzichten door je zelf als individu gevonden en ervaren moeten worden. In het begin wordt de basis gelegd middels een introductie in het begrip synchroniteit. Het besef van het bestaan van synchroniteit geeft een geheel nieuwe kijk op de wereld. Die wereld blijkt ook nog eens opgebouwd uit energie en in plaats van mensen te gebruiken om energie te krijgen leert je middels dit boek om de energie in jezelf te vinden.

Het vermelde citaat geeft verder slechts een beperkt inzicht in een aantal van de inzichten. Om het geheel werkelijk te begrijpen moet je zeker het boek lezen. Een echt gnostiesch boek met de nadruk op intuitie in spirituele kennis. In de aftiteling van de film staan de echte volledige inzichten compleet en overzichtelijk opgesomd. Lezen of kijken dus! Lees ook Het tiende inzicht van de zelfde schrijver,

 

Note: niet voor niets meest verkochtte boek van 1996 - 1999!

 

Waardering ****

ISBN 90 225-1810-8 NUGI 301 Datum 1994

 

 

Waardering:

* of **
worden niet opgenomen in index omdat boek niet interessant genoeg is
***
Interessant boek. Het lezen waard!
****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
*****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.Voor ingewijden

 

 

 

 

 

More >>

Terug naar: Index Boekbesprekingen.

 

............ | ................................| .......................................| Contact Me |.................................... | ©2006 EE Company