Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Leer van de wijzen, geloof in het Goede

English text

 

Wijsheden:

Klik hier voor de eerste pagina met grote Wijsheid!

 

Wijsheden grote der aarde: Klik hier voor de eerste pagina met wijsheden van een der grote der aarde

 

Wijsheden op je I-PAD?

Via deze link beter leesbaar!

Boekbesprekingen: Naar Index

Lees zeker ook eens werk van Dr. Melvin Morse. Hij schreef o.a. een zeer interresant semi wetenschappelijk boek over BDE bij kinderen en wat we er van kunnen leren voor ons eigen leven.

Wil je direct reageren op een van de pagina's op deze site mail dan via: Contact Me

Facebook pagina! Facbook Wijsheden

Een reactie op deze site kun je ook achterlaten op: Facebook

 

Wijsheden, inspirerende gedachten, spirituele waarheden en citaten van de groten der aarde: Wijsheden

zonsondergang

 

De wijze hij denkt niet zwart - wit of goed en fout, De werkelijkheid kent immers veel kleurschakeringen.

De wijze zal zich proberen in te leven in anderen. Vrijwel iedereen probeert het goede te bereiken, het lukt alleen niet altijd en de weg is niet altijd gelukkig.

Een wijze is niet ontevreden en moppert dus niet. Hij weet dat in elke ervaring een leermoment schuilt. Defensief gedrag zou hem belemmeren in zijn ontwikkeling.

Wil je een makkelijke link om anderen naar deze informatie te laten kijken laat ze dan kijken op: www.wijsheden.com/ dat is in ieder geval makkelijk te onthouden!

De site www.wijsheden.com heeft een modernere opzet, maar mist de boekbesprekingen die op deze site wel te vinden zijn..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel wijsheid en lees plezier je toegewenst door:

.

Ernest Keijzers

De spreuk die iedereen

op school zou moeten leren

 

 

 

Een ras: De Mens

Een land: De wereld

Een geloof: De liefde

De bedoeling van deze site is om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen. Soms is een regel voldoende om iemand aan het denken te zetten. Die ene krachtige zin is soms voldoende om uren over te spreken. Het dagelijkse leven zit vol tijdsdruk, emoties en werk. Neem daarom af en toe even tijd voor jezelf om weer even wat bij te tanken om kracht op te doen. Lees een paar spreuken en kies er een om de komende week mee te werken. Het is mijn overtuiging dat positieve gedachten mensen daadwerkelijk kunnen helpen. Verbeter de wereld begin bij jezelf!

Think globally act locally!

Geloof

Geloof is in de historie van de mensheid menigmaal de reden geweest van oorlogen. Of geloof werkelijk de reden is geweest of slechts een gereedschap voor machthebbers om mensen te mobiliseren voor hun doel doet er nu niet meer toe. Wat werkelijk van belang is, is het feit dat de overeenkomsten vaak groter zijn dan de verschillen. Zowel de Mohammedaan als Christen gelooft in 1 God. Het betekent dat je het op dat moment eens bent over het belangrijkste, want als je in een God gelooft dan maakt het niet uit hoe je hem noemt. Het moet dan om de zelfde energie gaan en geloof je dus in de basis het zelfde. Daarom: Zoek naar de overeenkomsten en niet naar de verschillen. Zoek naar liefde niet naar haat. Zoek naar broederschap!

Denk aan de vier wetten van het geluk en het succes:

  1. Tel je zegeningen
  2. Verkondig je zeldzaamheid
  3. Leg nog een mijl af
  4. Maak gebruik van je mogelijkheid tot kiezen

En er is er nog een ter vervulling van de vier anderen. Doe alle dingen met liefde, liefde voor jezelf, liefde voor andere en liefde voor mij.

Vandaag heb je het bericht ontvangen: JE BENT HET GROOTSTE WONDER TER WERELD.

Uit: Zo overkomt ook U een wonder door Og Mandino.

De Boeddha Spreuk:

De gedachte manifesteert zich in het woord,
het woord manifesteert zich in de daad,
de daad ontwikkelt zich tot een gewoonte,
en de gewoonte verhardt zich tot een karakter.

Sla dus acht op de gedachte en waar ze u brengt,
en laat haar voortkomen uit liefde
ontstaan uit begaanheid met alle wezens.
Zoals de schaduw het lichaam volgt,
zo worden wij wat we denken.

Alles wat een begin heeft,
heeft ook een einde.
Sluit daar vrede mee en alles komt goed.

Timmerlieden vormen het hout;
pijlenmakers maken pijlen;
de wijze vormt zichzelf.

Gautama Boeddha

Wat maakt deze site nu bijzonder? Wel ten eerste dat alle spreuken geselecteerd zijn met bovenstaande spreuk van Boeddha in het achter hoofd. Natuurlijk is het mijn persoonlijke selectie, maar misschien spreekt hij juist daarom ook jou aan. Verder bevat deze site steeds meer eigen boekrecensies. Deze recensies worden van een unieke, weliswaar persoonlijke, waardering voorzien. Ook wordt in de verschillende artikelen betreffende BDE, re´ncarnatie, Ghandi of andere wijzen der aarde verwezen naar relevante boeken, zodat je als je in een onderwerp geïnteresseerd bent ook werkelijk relevante en interessante besprekingen zult vinden. Het zullen altijd lezenswaardige boeken zijn, het heeft immers geen nut een boek op te nemen welke ik zelf niet te lezen vond. Wie zich verdiept in wijsheden, komt haast vanzelf uit bij de grote filosofen. Vandaar dat een overzicht is opgenomen van de filosofie door de eeuwen heen. Juist door kort en krachtig de basis ideeën en belangrijkste citaten van een aantal van de belangrijkste filosofen in de tijd weer te geven is door het lezen van de filosofie pagina's snel een inzicht te verkrijgen in de ontwikkeling van het menselijk denken.

Veel leesplezier op de site en klik eens lekker rond op de meer dan 60 pagina's met informatie. Wil je wat sneller op je doel afgaan dan kun je beginnen op de Link page Esoterie waar je behalve een overzicht van de pagina's op deze site ook links naar andere sites vindt welke gelijkgestemde informatie bevat. Oh ja en graag nog eens tot ziens!

Voor alle duidelijkheid wil ik hier duidelijk stellen dat deze site een persoonlijk privé initiatief betreft en er geen enkele commerciële binding is met welk bedrijf dan ook. Mocht je na het rondkijken op deze site nog wijsheden of andere suggesties hebben, click dan op "Contact Me" onder aan de pagina.

Hoe word je wijzer? Hier de tips uit PM feb 2008:

1 Vertraag - Neem meer tijd om te leren van ervaringen

2 Schrap uit uw agenda zoveel mogelijk wat U niet leuk vindt.

3. Leer uzelf kennen, wat zijn uw echte drijfveren?

4. Kijk buiten uw eigen kaders. Ga daarvoor om met mensen buiten uw sociale omgeving. Stap uit uw gewoonte. lees een andere krant.

5. Meditatie.

6. Ontwikkel mededogen. Oordeel minder en onderzoek uw gedachte op waarheid. Wees vriendelijk. Ghandi

Naar Wijsheden =>

| |....................................................................................... | Contact Me |.............................................................. | ©2006 EE Company