Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Boekbespreking

 

Allison DuBois : De hemel op aarde.

 

Waarom de doden ons nooit verlaten.

Van de vrouw die de inspiratie vormde voor de televiesieserie "MEDIUM' Allison Dubois.

De hemel op aarde.

Mede verschenen van deze auteur "Kus ze niet vaarwel".

De hoofdstukken 1 en 2 van dit boek zijn zeer goed. Het bijzondere van deze 95 bladzijden is dat het verhaal van een reading verteld wordt zowel uit het perspectief van het medium als vanuit de gene die de reading krijgt. Bij wie deze hoofdstukken leest zal de angst voor de dood in ieder geval weer een stukje minder groot worden.

Hoofdstuk 3 is interessant voor diegene die de serie "Medium" kennen. Daar ik deze serie zelf niet ken, sprak dit stuk mij niet zo aan.

De hoofdstukken 4, 5 en 6 zijn geschreven vanuit het persoonlijk perspectief van medium Allison Dubois. Zij gaat daar in op verschillende onderwerpen. De namen van de hoofdstukken "Zonder ouders, leven met een gave en Engelen van de Hospice" geven daarvan al een aardige indruk.

In hoofdstuk 7 "moeilijke vragen wordt ingegaan op moord en zelfmoord. Een probleem dat mensen die het in hun nabijheid overkomt onnodig, maar wel begrijpelijk, veel extra verdriet en schuldgevoel geeft.

Al met al een boek dat kan dienen als een eerste introductie in het leven na de dood. Een begin, want er is zoveel meer over te lezen. Zie andere boekbeschrijvingen.

 

 

Citaten:

 

Citaat 1:

We zijn allemaal mensen, wezens met gevoel, die soms zo in zichzelf opgaan dat dat we vergeten waarom we feitelijk hier zijn. Wij zijn hier om het beter te maken voor iemand anders, om te leren waar het in het leven om gaat, om liefde te zien en te ondervinden. Liefde gaat gepaard met verlies, maar het verlies is tijdelijk en de liefde blijft voor eeuwig.

Citaat 2:

Nadat mijn vader was gestorven, was ik emotioneel en fysiek gesloopt. Ik wilde niet gaan slapen omdat elke dag die verstreek er een was die me verder bracht van de laatste dag van zijn leven, en dat deed pijn. Wat ik leerde beseffen was dat elke dag me voorwaarts brengt me een dag dichter bij het moment brengt waarop mijn vader en ik herenigd zullen worden. Hij zal met me door de dunne sluier lopen die de levenden en degenen die weer leven van elkaar scheidt.

 

 

Waardering***

Gelezen Tweede druk ISBN: 978 90 229 9310 1 NUR 702 Datum 2007

 

Waardering:

* of **
worden niet opgenomen in index omdat boek niet interessant genoeg is
***
Interessant boek. Het lezen waard!
****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
*****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.Voor ingewijden

 

 

 

 

 

More >>

Terug naar: Index Boekbesprekingen.

 

............ | ................................| .......................................| Contact Me |.................................... | ©2006 EE Company