Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Boekbespreking

 

Paramhansa Yogananda:

De wetenschap der religie.

 

The Science of Religion.

De wetenschap der religie

Paramhansa Yogananda (1893-1952) was de eerste grote Indiase meester die zeer lang (meer dan 30 jaar) buiten India leefde. In het boek Autobiografie van een yogi, waardoor hij zeer bekend is geworden, geeft hij een heldere uitleg van de subtiele maar scherp omlijnde wetten waardoor de yogi's zelfbeheersing bereiken en wonderen volbrengen.

Het boekje wetenschap der religie beschrijft vier methoden tot innerlijke ontwikkeling.

  1. Verstandelijk
  2. Toegewijd
  3. meditatief
  4. wetenschappelijk

 

Dit is een boekje voor wie na het lezen van Autobiografie van een yogi, nog iets meer inzicht wil hebben. Meer redenerend geschreven dan de heerlijke gevoelsmatige met schitterende ervaringen verluchtigde autobiografie. Beetje droog dus, sommigen noemen dat wetenschappelijk.

Het boekje eindigt met citaat 1:

 

Citaten:

 

Citaat 1:

Door aanwending van onze wilskracht kunnen we al onze tekortkomingen verwijderen. Het is door de juiste inspanning en door omgang met goede mensen, toegewijden van God, dat we slechte gewoonten kunnen uitroeien en goede kunnen vormen.Wij niet ten volle beseffen wat ware religie is en waarin haar universaliteit en noodzaak ligt, totdat wij omgaan met hen, die ware religie in hun leven gezien, gevoeld en verwerkelijkt hebben. In allen is de onderzoeksgeest aanwezigIedereen op deze wereld is een zoeker naar de waarheid. Het is zijn onsterfelijk erfdeel en hij zoekt het, blindelings of wijselijk, totdat hij het volledig teruggevorderd heeft. Het is nooit te laat om te verbeteren. Zoekt en gij zult vinden; klopt en U zal opengedaan worden (Matth 7:7).

 

Citaat 2:

Ik ben niet het lichaam. Het voorbijgaande schouwspel van de schepping kan mijn zelf niet aantasten. Ik ben Geest. Jnana Yoga geciteerd door Paramhansa Yogananda

 

Waardering***

ISBN 90 202 45 465 Datum 1974

 

Waardering:

* of **
worden niet opgenomen in index omdat boek niet interessant genoeg is
***
Interessant boek. Het lezen waard!
****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
*****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.Voor ingewijden

 

 

 

 

 

More >>

Terug naar Index Boekbesprekingen.

 

............ | ................................| .......................................| Contact Me |.................................... | ©2006 EE Company