Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Boekbespreking

 

Betty J. Eadie : Geleid door het licht.

 

Zij overleed en kwam weer tot leven.

De unieke getuigenis van een

Bijna Dood Ervaring.

Geleid door het licht - Embraced by the light.

Het verhaal van de korte dood of bijna dood ervaring van Betty J. Eadie is een mooi voorbeeld van een BDE. Het bevat veel van de door Moody beschreven elementen. Wat vooral mooi is dat dit boek de angst voor de dood weg neemt doordat alles met zoveel liefde wordt beschreven. Behalve dat vele elementen van een BDE worden beschreven wordt ook een mooi kijkje gegeven in de wereld der geesten. Een aantal karakteristieke elementen zijn de tunnel van het Licht en de ontmoeting met een grote geest, in dit geval Christus.

 

Citaten:

 

Citaat 1:

In de verte zag ik een stipje licht. De zwarte massa om me heen begon de vorm aan te nemen van een tunnel, en ik voelde dat ik er met een nog grotere snelheid erdoorheen schoot, in de richting van het licht. Ik voelde me er instinctief door aangetrokken, al besefte ik weer dat anderen dat misschien niet waren. Toen ik dichterbij kwam, zag ik de gestalte van een man er in staan. Aan alle kanten om hem heen straalde het licht. Toen ik het licht naderde werd het feller-feller dan ik kan beschrijven, veel feller dan de zon- en ik wistdat geen aardse ogen in hun natuurlijke toestand naar dit licht konden kijken zonder beschadigd te worden. Alleen geestelijke ogen konden het verdragen en op waarde schatten. Toen ik nog dichterbij kwam . . .

 

Een aantal andere mooie elementen welke je vaker tegen komt bij dit soort ervaringen zijn:

 

Citaat 2:

Ik zag dat we aan veel wetten onderworpen waren - geestelijk, fysieke en universele wetten- en dat we van de meeste slechts een vaag idee hebben. ... Ik zag dat elke geest zijn lichaam in eigendom krijgt. Terwijl we als sterveling leven moet onze geest het lichaam controleren, de lusten en hartstochten bedwingen. Alles wat de geest uitgaat wordt gemanifesteerd in het vlees, maar het vlees en de attributen van het vlees kunnen de geest niet binnendringen tegen de wil van de geest. Om zo perfect te worden als een sterveling maar kan worden, moeten we het verstand, het lichaam en de geest in harmonie brengen. Om perfect te worden in de geest, moeten christelijke liefde en rechtschapenheid aan die harmonie toevoegen.

 

Een aantal andere vaker gehoorde elementen zijn terug te vinden in het volgende citaat. Hierin zijn duidelik te herkennen:

 

Citaat 3:

Terwijl ik gevangen lag in het lichaam, verschenen mijn drie oude vrienden weer naast mijn bed. Mijn geliefde monniken, mijn dienende geesten, waren gekomen om me te troosten.Ik voelde me zo verschrikkelijk zwak dat ik hen niet kon begroeten zoals ik wilde. Ze waren mijn laatste band met de schoonheid en zuiverheid van de wereld der geesten die ik had bezocht en ik wilde met heel mijn hart naar hen uitreiken en hen danken voor hun lieve en eeuwige vriendschap. Ik wilde nog een keer zeggen ik hou van jullie. Maar ik kon slechts naar hen staren met ogen vol tranen en hopen dat ze het begrepen. Woorden waren niet nodig; ze begrepen alles. ... Een paar kostbare seconden lang keken we in elkaars ogen en communiceerden van hart tot hart. ..

Al met al een boek om velen aan te raden!

 

Verder verschenen van deze schrijfster o.a. De kracht van pure liefde.

 

Waardering ****

Datum 1992

 

Waardering:

* of **
worden niet opgenomen in index omdat boek niet interessant genoeg is
***
Interessant boek. Het lezen waard!
****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
*****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.Voor ingewijden

 

 

 

 

 

More >>

Terug naar Index Boekbesprekingen.

 

............ | ................................| .......................................| Contact Me |.................................... | ©2006 EE Company