Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Boekbespreking

 

Neale Donald Walsch:

Een ongewoon gesprek met God

 

Het boek dat uw leven verandert.

Dit is het eerste boek uit een perfecte trilogie die verder bestaan uit "Een nieuw gesprek met God" en "het derde gesprek met God". Neale Donald Walsch beschrijft de gesprekken die hij rechtstreeks met God heeft gehad. Ze gaan over de mens, over de zin van het leven, over goed en kwaad en over maatschappelijke problemen. Wat deze boeken zo bijzonder maakt is dat de redenatie eenvoudig, maar bovenal zo goed is dat er geen speld tussen te krijgen is. Tijdens het lezen van deze drie boeken raak je er langzamerhand van overtuigd dat je in het leven haast niet verkeerd kunt leven. Van vele handelingen/gedachten, die door velen als door God verboden worden bestempeld, wordt middels een heldere redenatie duidelijk gemaakt dat dit niet nodig is. God praat op een intelligente humoristische manier, maar laat niet na daar waar nodig kritisch te zijn. De boeken bevatten veel wijsheid en geven een mooie levens filosofie. Het lezen van deze boeken zal vele mensen met een schuldgevoel helpen om deze kwijt te raken. Een aanrader!

In een ongewoon gesprek met God lezen we hoe NDW voor het eerst contact krijgt met God. Met kleine nuanceringen weet God je manier van denken op een mooie heldere manier bij te sturen. Op het einde (na drie boeken) dacht ik ja zo moet het zijn. Alles staat in perspectief.

Dit eerste boek gaat veelal over vragen uit het alledaagse persoonlijke leven. Zo behandelt God vragen over geld, liefde sex, God, gezondheid en ziekte, eten en relaties. Mooi is het hoe de tien geboden zijn omgeschreven naar de tien beloften. Lees deze zelf maar in het boek!

 

Citaten:

 

Citaat 1:

Er zijn mensen die zeggen dat het leven een leerschool is.. zodat we zodra we "geslaagd" zijn grotere doelen kunnen najagen niet langer gehinderd door het lichaam. klopt dit?

Ook dit is onderdeel van jullie mythologie, gebaseerd op menselijke ervaring. Het leven is geen leerschool? Neen. We zijn niet op aarde om te leren? Neen. Maar waarom zijn we dan wel hier?

Om je te herinneren en te her-scheppen Wie je bent. Ik heb het jullie al keer op keer verteld. Jullie geloven mij niet. Nochtans zou je dat wel zo moeten zijn. Want werkelijk, als je jezelf niet schept zoals je echt bent, kun je het ook niet zijn.

 

Citaat 2:

... Zegt U dat ik mij niet slecht hoef te voelen over de hongerende kinderen in Afrika, het geweld en onrecht in Amerika, de aardbeving die honderden heeft gedood in Brazilië?

Er is geen moeten of niet moeten in Gods wereld. Doe wat je wilt doen. Doe wat jou weerspiegelt, wat jou vertegenwoordigt als een edelere versie van jezelf. Als je je slecht daar over voelt, dan mag dat. Maar oordeel of veroordeel niet, want je weet niet waarom iets gebeurt, met welk doel. En onthoud: dat wat je veroordeelt , zal jou veroordelen, en dat waarover je oordeelt, zul je op een dag worden. Probeer liever de dingen te veranderen - of ondersteun anderen die dingen veranderen - die niet langer je hoogste gevoel van wie je bent weerspiegelen. Niettemin, zegen allen, want alles is de schepping van God, door het levende leven, en dat is de hoogste schepping.

 

Citaat 3:

Indien de ziel dus volmaakte liefde wil ervaren, moet zij elk menselijk gevoel beleven.

 

Citaat 4:

Wil je dat je leven werkelijk "van start " gaat? Verander dan je idee over het leven. Over jou. Denk spreek en handel als de God die je werkelijk bent.

 

Note: Na deze trilogie heeft Neale Donald Walsch ook nog "Vriendschap met God" , "Een met God" en het hele mooie "Thuis bij God" geschreven.

Na thuis bij God schreef Neale Gelukkiger dan God.

 

Waardering ****

Gelezen Zesde druk NUGI 612, 631 Datum 2000

 

Waardering:

* of **
worden niet opgenomen in index omdat boek niet interessant genoeg is
***
Interessant boek. Het lezen waard!
****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
*****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.Voor ingewijden

 

 

 

 

 

More >>

Terug naar Index Boekbesprekingen.

 

............ | ................................| .......................................| Contact Me |.................................... | ©2006 EE Company