Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Boekbespreking

 

Neale Donald Walsch:

Een nieuw gesprek met God

 

Het boek dat uw leven verandert.

Dit is het Tweede boek uit een perfecte triologie die verder bestaant uit "Een ongewoon gesprek met God" en "Het derde gesprek met God". Neale Donald Walsch beschrijft de gesprekken die hij rechtstreeks met God heeft gehad. Ze gaan over de mens, over de zin van het leven, over goed en kwaad en over maatschappelijke problemen. Wat deze boeken zo bijzonder maakt is dat de redenatie eenvoudig, maar bovenal zo goed is dat er geen speld tussen te krijgen is. Tijdens het lezen van deze drie boeken raak je er langzamerhand van overtuigd dat je in het leven haast niet verkeerd kunt leven. Van vele handelingen/gedachten, die door velen als door God verboden worden bestempeld, wordt middels een heldere redenatie duidelijk gemaakt dat dit niet nodig is. God praat op een inteligente humoristische manier, maar laat niet na daar waar nodig kritisch te zijn. De boeken bevatten veel wijsheid en geven een mooie levens filosofie. Het lezen van deze boeken zal vele met een schuldgevoel helpen om deze kwijt te raken. Een aanrader!

In een nieuw gesprek met God lezen we over de plaats van de mens in de menselijke maatschappij; over gezondheidszorg en onderwijs alsook over over maatschappelijke problemen. God blijkt ook op dit gebied onverwachte, en soms verbazingwekkend ongecompliceerde visies op de wereld te hebben. Met kleine nuanceringen weet God je manier van denken op een mooie heldere manier bij te sturen. Op het einde (na drie boeken) dacht ik ja zo moet het zijn. Alles staat in perspectief.

 

Citaten:

 

Citaat 1:

Onderwijs concepten niet studie opjecten. Ontwerp een nieuw curriculum en bouw dat rond drie hoekstenen.: Bewustzijn, Eerlijkheid en Verantwoordelijkheid.

 

Citaat 2:

. . . . Het bewijs hiervoor is dat jullie je geen zorgen maken over plaatsen waar jullie geen belangen hebben.

De politieke machinerie van de wereld draait op eigen belang. Zijn er nog andere feiten?

Iets moet nieuw zijn als jullie je wereld wensen te veranderen. Jullie moeten de belangen van anderen ook als die van jezelf gaan beschouwen. Dat zal alleen gebeuren als jullie je globale realiteit reconstrueren en jezelf in overeenstemming daarmee laat regeren.

Heeft U het over een wereld regering?

Inderdaad.

Note: Na deze trilogie heeft Neale Donald Walsch ook nog "Vriendschap met God" , "Een met God" en het hele mooie "Thuis bij God" geschreven.

Na thuis bij God schreef Neale Gelukkiger dan God.

 

Waardering ****

Gelezen Zesde druk NUGI 612, 631 Datum 2000

 

Waardering:

* of **
worden niet opgenomen in index omdat boek niet interessant genoeg is
***
Interessant boek. Het lezen waard!
****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
*****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.Voor ingewijden

 

 

 

 

 

More >>

Terug naar Index Boekbesprekingen.

 

............ | ................................| .......................................| Contact Me |.................................... | ©2006 EE Company