Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Boekbespreking

 

Neale Donald Walsch:

Derde gesprek met God

 

Zijn antwoorden op de grote vragen van de mensheid.

Dit is het Derde en laatste boek uit een perfecte triologie die verder bestaant uit "Een ongewoon gesprek met God" en "Een nieuw gesprek met God". Neale Donald Walsch beschrijft de gesprekken die hij rechtstreeks met God heeft gehad. Ze gaan over de mens, over de zin van het leven, over goed en kwaad en over maatschappelijke problemen. Wat deze boeken zo bijzonder maakt is dat de redenatie eenvoudig, maar bovenal zo goed is dat er geen speld tussen te krijgen is. Tijdens het lezen van deze drie boeken raak je er langzamerhand van overtuigd dat je in het leven haast niet verkeerd kunt leven. Van vele handelingen/gedachten, die door velen als door God verboden worden bestempeld, wordt middels een heldere redenatie duidelijk gemaakt dat dit niet nodig is. God praat op een inteligente humoristische manier, maar laat niet na daar waar nodig kritisch te zijn. De boeken bevatten veel wijsheid en geven een mooie levens filosofie. Het lezen van deze boeken zal vele met een schuldgevoel helpen om deze kwijt te raken. Een aanrader!

In het derde gesprek met God lezen we over de universele vragen van de mensheid. Het gaat over de dood en het leven na de dood, wat is het heelal over wat er nog meer is in het universum. Hij geeft aan dat het leven geen strijd is. Ook over huwelijk en opvoeding vindt je hier soms nieuwe, maar altijd inspirerende inzichten. Na het lezen van deze drie boeken dacht ik ja zo moet het zijn. Alles staat in perspectief.

 

Citaten:

 

Citaat 1:

Ik heb je drie instrumenten geven waarmee je de prachtigste werkelijkheid kunt scheppen. .... Weet je welke dat zijn?

Gedachte woord en daad.

Goed zo. je hebt ze onthouden. Ik heb Mildred Hinckley, een van Mijn spirituele leraren, eens geïnspireerd om te zeggen: "je bent geboren met de zeggingskracht van het universum op het puntje van je tong." Dat is een stelling met verbluffende implicaties. Net als deze waarheid van een van mijn andere leraren: "zoals je geloofd hebt, zo zal U geschieden." Dat zijn twee stellingen die met gedachten en woord te aken hebben. Over daad heeft een andere leraar van mij eens gezegd: "Het begin is God. Het einde is de daad. De daad is Godin zijn scheppingsdaad of de ervaring van God.

 

Citaat 2:

Helpt U me met het begrip verheven, Wat bedoelt U daarmee?

Jouw wezen is de microkosmos van het universum. Jij en heel je fysieke lichaam zijn opgebouwd uit ruwe energie, die rond zeven centra is gegroepeerd. , de chakra's. Bestudeer de chakra's en leer wat zij betekenen. Daar zijn honderde boeken over geschreven. Het is de wijsheid die ik de mensheid al eerder heb geschonken. Wat je lagere chakra's genot brengt of stimuleert, is niet hetzelfde als wat plezierig is voor je hogere chakra's. Hoe hoger je de levensenergie in je fysieke wezen optilt, hoe verhevener je bewustzijn zal zijn.

Note: Na deze trilogie heeft Neale Donald Walsch ook nog "Vriendschap met God" , "Een met God" en het hele mooie "Thuis bij God" geschreven. Lees verder ook de boekbespreking van Gelukkiger dan God.

 

Waardering ****

Gelezen ISBN 90 215 8662 2 / D1999/0108/255 NUGI 612, 631 Datum 1999

 

Waardering:

* of **
worden niet opgenomen in index omdat boek niet interessant genoeg is
***
Interessant boek. Het lezen waard!
****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
*****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.Voor ingewijden

 

 

 

 

 

More >>

Terug naar Index Boekbesprekingen.

 

............ | ................................| .......................................| Contact Me |.................................... | ©2006 EE Company