Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Boekbespreking

 

Neale Donald Walsch:

Vriendschap met God

 

Het vervolg op het derde gesprek met God.

Na het schrijven van de perfecte triologie "Een ongewoon gesprek met God", "Een nieuw gesprek met God" en "Het derde gesprek met God", bracht Neale Donald Walsch nog dit vierde boek uit later gevolg door Een met God en Thuis bij God.

Bij het uitbrengen van een vierde en later een vijfde boek, was de inhoud niet meer zo vernieuwend als bij de eerste drie. God is nog steeds een diepgravende en geestige gesprekspartner. Neale doet in dit boek verslag van zijn 'Vriendschap met God'. Natuurlijk zijn ook nu mooie inzichten te lezen.

Ik zou zeggen alleen als je na het lezen van de eerste drie boeken behoefte hebt aan meer. Let op zijn zesde boek "Thuis bij God" is weer een pareltje! Wie weet heb ik de andere boeken eerst moeten lezen om dat te ervaren? Zie verder ook Gelukkiger dan God.

 

Citaten:

 

Citaat 1:

Iedereen houd van God! Die laatste stap hoeft niet moeilijk te zijn!

Als die stap zo gemakkelijk is waarom hebben zovelen van jullie het daar dan zo moeilijk mee?

Omdat wij niet weten wat het inhoudt om van U te houden.

En dat komt omdat jullie niet weten wat het inhoudt om vanelkaar te houden. De derde stap is wellicht niet zo makkelijk op een planeet waar het ongewoon is is om van iemand te houden zonder behoeftes, waar onvoorwaardelijke liefde zelden in de praktijk wordt gebracht, waar van iedereen houden zonder beperking als "verkeerd" wordt beschouwd.Mensen hebben een levensstijl geschapen waarin de permanente ervaring van eenheid met iedereen "problemen" oplevert. En jij hebt net de hoofdoorzaak van al die problemen genoemd. Je zou ze de grote dempers van de liefde kunnen noemen:

1. Behoeftigheid

2. Verwachting

3. Jaloezie

Je kunt niet werkelijk van iemand houden als een van deze drie in het spel is.

 

 

Waardering***

Gelezen Vijfde druk ISBN 90 215 8549 9 D/2001/0108/105 NUGI 612 Datum 2001

 

Waardering:

* of **
worden niet opgenomen in index omdat boek niet interessant genoeg is
***
Interessant boek. Het lezen waard!
****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
*****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.Voor ingewijden

 

 

 

 

 

More >>

Terug naar Index Boekbesprekingen.

 

............ | ................................| .......................................| Contact Me |.................................... | ©2006 EE Company