Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Boekbespreking

 

Raymond A. Moody:

Over de grens van leven en dood.

 

Gedocumenteerde ontmoetingen met overledenen.

Over de grens van leven en dood. Geschreven door Raymond A moody met Paul Perry.

In dit boek "over de grens van leven en dood", door Raymond A. Moody welke beroemd is geworden door het eerste redelijk grootschalige onderzoek naar Bijna Dood Ervaringen (BDE) dat hij beschreven heeft in De tunnel en het licht, geeft Moody de methode welke hij na jaren van studies en experimenten heeft ontwikkeld aan de hand waarvan wij levenden kunnen communiceren met overleden familieleden. Hij gaat uitgebreid in op de mogelijkheden van het spiegelkijken en beschrijft de omstandigheden welke de geest in de juiste psygische toestand brengt hiervoor. Zo gaat hij in op "Verandering van tijdsbesef", kunst en de veranderde toestand, de schoonheid van de natuur, prikkeling door kennis en humor, het scheppen van een spelelement. Dit alles niet om de deelnemers tot een houding van frivoliteit te voeren, maar om hun slechts een toegang te bieden tot de eigen psyche, waardoor zij andere dimensies van hun geest kunnen verkennen. De ervaringen die de deelnemers krijgen leveren dan ook mooie ontmoetingen/verhalen op.

 

Citaten:

 

Citaat 1:

Verbluffende resultaten.

Deze eerste gevallen verrasten me. Hoewel elk jaar miljoenen mensen visioenen van overleden geliefden zien, hebben wetenschappers altijd gemeend dat deze verschijnselen spontaan plaatsvinden en dat we ze niet kunnen laten plaatsvinden. Visionaire ontmoetingen gebeuren als de situatie daar is, beweren de meeste onderzoekers: ze kummem niet worden opgeroepen. Ik dacht dat dit waar was, maar tochhad ik mijn twijfels.Nu had ik ze onder laboratorium omstandig heden laten plaatsvinden. Net als de oude Grieken had ik een psychomanteum ontworpen waar de mensen naartoe kwamen om de geesten van overledenen te raadplegen.

Citaat 2:

Ik zat daar en ineens leek het of die drie mensen zo maar in de kamer stapten, aan alle kanten om me heen. Het leek alsof ze uit de spiegel stapten, maar ik had het gevoel dat zoiets niet kon, dus ik schrok nogal. . .. .. ..

 

Waarschuwing: Doe dit onder deskundige leiding.

 

About Raymond Moody:

Best-Selling Author of eleven books including Life After Life—which has sold over 13 million copies world wide—and Reunions, as well as numerous articles in academic and professional literature. Dr. Moody continues to capture enormous public interest and generate controversy with his ground-breaking work on the near-death experience and what happens when we die.

World-Renowned Scholar and Researcher. Dr. Moody is the leading authority on the 'near-death experience'—a phrase he coined in the late seventies. Dr. Moody's research into the phenomenon of near-death experience had its start in the 1960's.

 

Waardering ****

ISBN 90 229 8182 7 NUGI 661 Datum juli 1994

 

Waardering:

* of **
worden niet opgenomen in index omdat boek niet interessant genoeg is
***
Interessant boek. Het lezen waard!
****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
*****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.Voor ingewijden

 

 

 

 

 

More >>

Terug naar Index Boekbesprekingen.

 

............ | ................................| .......................................| Contact Me |.................................... | ©2006 EE Company