Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Boekbespreking

 

Sture Lonnerstrand: Shanti Devi

Een verhaal over reincarnatie

 

Shanti Devi - Een verhaal over reincarnatie

Shanti Devi herinnerde zich in haar vroegste jeugd al dingen uit haar vorige leven, kende woorden uit de taal van haar vroegere woonplaats en herkende nog levende personen die een rol in dat leven speelden. Mahatma Gandi interesseerde zich voor haar geval en op zijn voorstel werd een commissie van onderzoek ingesteld om na te gaan wat er van haar verhalen op waarheid beruste. Dit leidde tot het best gedocumenteerde geval van reïncarnatie dat we tot nu toe kennen. Alleen dit al maakt het tot een zeer interessant boek. Daar het boek tevens zeer makkelijk leesbaar is en van begin tot het eind boeiend om te lezen blijft, is dit boek volgens mij een absolute aanrader!

 

Citaten:

 

De eerste onmoeting met de echtgenoot uit haar vorige leven ging, na een controle gesprek door een ander familie lid, als volgt:

Citaat 1:

Ik wil niemand onaangenaam zijn zegt de gast met onverwachte zachtheid. Ik ben alleen opzoek naar de waarheid.We hebben U als gast ontvangen zegt Rang Bahadur. Ik neem aan dat U onze dochter Shanti Devi wilt ontmoeten? Ja inderdaad, zo heet ze dus. Is het dat meisje dat daar zit? Waarom verbergt ze haar gezicht? Ze is wat verlegen Santi Devi, we hebben een nieuwe gast die graag wat met je wil praten. Hij komt uit Muttra en heet Babu Ram Chaubey. Het meisje kijkt op vanachter haar sari met een uitdrukking in haar grote ogen die geen van de aanwezigen ooit zal vergeten. U bent mijn Jeth niet zegt ze, U bent Kedar Nath. Ja ik ben kedar Nath antwoord de ander. Het is waar, mijn God, het is waar.

Citaat 2:

Ik herinner me alles roept ze uit. Ik herinner me hoe het was in het donker. Ik herinner me hoe ik stierf.. Kedar Nath knielt naast haar en raakt voorzichtig haar handen aan. Heftig pakt ze zijn hand in beide handen. Ik heb zo lang opje gewacht fluistert ze en nu ben je dan eindelijk gekomen. Het is heel moeilijk zegt hij, wat moet ik doen? Je moet niet meer huilen, je moet gelukkig zijn. Dat zei je ook vaak toen ik ziek was. Je zou me altijd gelukkig maken, Kedar Nath. Heb je de belofte gehouden die je me gedaan hebt? Wat heb ik je beloofd? Je hebt beloofd dat je niet zou hertrouwen. . . . .

Ik vergeef je.

Overal in de kamer wordt verbaasd gefluisterd.

 

Waardering ****

ISBN 90 6271 866 NUGI 613 Datum 1994

Waardering:

* of ** worden niet opgenomen in index omdat boek niet interessant genoeg is
*** Interessant boek. Het lezen waard!
**** Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
***** Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.Voor ingewijden

More >>

 

Hier staat het mooiste citaat uit het boek!

 

 

Terug naar Index Boekbesprekingen.

 

 

 

............ | ................................| .......................................| Contact Me |.................................... | ©2006 EE Company