Gezegden Wijsheden Spreuken Esoterie Geloof door Ernest Keijzers

Boekbespreking

 

Dr. Melvin Morse:

Waar GOD woont (Where God lives)

 

Paranormale wetenschap en hoe onze hersenen in verbinding staan met het universum. i.s.m. Paul Perry

 

Kinderarts Dr. Melvin Morse heeft in zijn loopbaan als arts veel kinderen leren kennen die een Bijna Dood Ervaring (BDE) hebben meegemaakt en houdt nog steeds contact met deze groep nu gedeeltelijk volwassen mensen middels een jaarlijkse barbeque. Dit contact wekte zijn interesse in het contact dat BDEers lijken te hebben met de grote algemene databank. Dit heeft er toe heeft geleid dat hij als medicus steeds verder is gaan zoeken naar de mogelijkheden van de mens om te communiceren met het al. In deze zoektocht is hij duidelijk tot de conclusie gekomen dat deze communicatie plaatsvindt middels de rechterslaapbeenkwab van onze hersenen.

Het goede van dit boek is dat er veel verwijzingen in staan naar officiële en goed gedocumenteerde wetenschappelijke onderzoeken (+ complete referentie lijst) en dat hij dit combineert met eigen ervaringen waardoor uiteindelijk een goed leesbaar boek ontstaat met een onderbouwing met een wetenschappelijk tintje. Dit geeft weer gecombineert met resultaten van eigen onderzoek en studie een vernieuwend inzicht in: 1) De werking van de communicatie van het al. 2) inzicht in een juiste levens wijze (b.v. middels 2x 10 gedragsregels).

Als laatste bevat het boek veel voorbeelden van communicatie met "het alles dat er is" welke volgens Dr. Melvin Morse dus middels de rechter slaapbeenkwab van de hersenen tot stand komt.

Behalve dat hij het laatste net een keer teveel herhaalt moet ik zeggen dat ik dit absoluut een zeer goed boek vind! Wat mij betreft een absolute aanrader!

 

Citaten:

 

Citaat 1: Verkort samengevat, voor compleet overzicht het boek lezen!

Het volgende lijstje met de "tien geheimen van transformatie" uit de archiefkast van zijn BDE onderzoek bij kinderen geeft aan hoe je je leven kunt transformeren zodat je in harmonie gaat leven. .

1. Beweging, Iedere dag een halfuur op een plezierige manier iets doen

2. Patronen besef, leef in het hier en nu

3. Familie en relaties, eet minimaal vier keer per week met je gezinsleden aan tafel.

4. Heb vertrouwen in uw innerlijke visioenen en intuitie.

5. Wees dienstbaar aan anderen, doe wekelijks iets om andere te dienen

6. Financiële planning, geef bewust minder geld uit aan hebbedingetjes.

7. Eet gezond, na een BDE ervaring eten kinderen meer vers fruit en groenten.

8. Praat met God, door te mediteren of te bidden.

9. Leer liefhebben, als wij aan liefde denken bedoelen we vaak eigen liefde.

10. Bevorder uw spirituele groei, ontdek opnieuw dat U verbonden bent met alle bestanddelen van het universum.

 

Citaat 2:

De ultieme boodschap van een BDE is dat het leven betekenis heeft en dat wij allemaal met elkaar verweven zijn. Door de onderlinge verbindingen tussen onszelf en de rest van de wereld te ontdekken, vinden we uiteindelijk het geheim van een goede gezondheid en een lang leven.

 

Citaat 3:

Uit BDE's kunnen we leren dat ieder van ons het vermogen bezit om met een goddelijk bestaansdomein te communiceren. Ook leren ze ons dat we niet hoeven te wachten tot we overlijden, voor we de aansluiting met dit universum tot stand brengen. Integendeel, we kunnen op elk gewenst moment van ons leven de communicatie ermee activeren. Het herstellen van de verbinding met dit universum is mijn persoonlijke uitdaging. Ik wil niet wachten tot ik dood ben om eidelijk Gods stem te horen.

 

Citaat 4:

Van een jongetje die een BDE heeft meegemaakt op de vraag waar hij was heengegaan:.

Ik ging daarheen waar alles is. Ik kon alles zien en met iedereen praten, omdat het allemaal voortdurend om ons heen is, ook al kunnen wij het meestal niet zien.

 

Notes:

1. Lees absoluut ook de zes wetten van genezing op pagina 160 en 161!

2. Lees over het dubbelblind onderzoek van Dr. Randolph Byrd waaruit blijkt dat hartpatienten waarvoor wordt gebeden 10% sneller genezen dan die waarvoor dat niet gebeurd. P138

Nog een extra vijfde citaat goed voor een vermelding op Wijsheden pagina :

Nu begreep ik dat de mens en al het overige in het universum deel uitmaakt van van God, dat alles als het ware een stukje van God is.

 

 

Waardering*****

Gelezen ISBN: 90 389 1151 3 NUGI 614 Datum 2001

 

Waardering (aangepast voor dit boek):

* of **
worden niet opgenomen in index omdat boek niet interessant genoeg is
***
Interessant boek. Het lezen waard!
****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.
*****
Interessant boek. Het lezen waard! Met unieke inhoud.Aanrader

 

 

 

 

 

More >>

Terug naar Index Boekbesprekingen.

 

Ernest Keijzers ............ | ................................| .......................................| Contact Me |.................................... | ©2006 EE Company