WegWijzer Oostelijk Groene Hart
Home Recreatie Landschap Stadjes Startpagina's Colofon

Mijn favoriete Wandel- & Fietstochten

Route beschrijvingen
Om het voor degene die het gebied niet kennen een stuk gemakkelijker te maken, zijn hieronder een aantal fietstochten en wandeltochten opgenomen.  Elke route wordt in detail beschreven en ook zijn er nog kaartjes toegevoegd waarop elke route staat aangegeven.
Gebruik GPS
Als U GPS heeft is het nog een stuk gemakkelijker om de hier beschreven routes te volgen, omdat ik de GPS tracks heb vastgelegd in een bestandje, dat bij de beschrijving van elke tocht gedownload kan worden.
(in opbouw)
Foto's 
De foto's die er bij staan zijn eigen opnamen, gemaakt met een digitale camera, tijdens mijn eigen tochten door dit gebied.  Door op de kleine foto's te klikken worden ze in een apart window op het formaat van ca 640 x 480 pixels weergegeven. Deze zijn elk ca 40-100 kb.
Fietstochten 
1. Kamerikse en Kockengense weteringen, 25km 
2. Reeuwijkse plassen en Oude Rijn, 40 km 
3. Hollandse IJssel, Vlist en Lek, 70 km 
4. Kromme Mijdrecht, Amstel en Waver, 55km
Wandeltochten 
1. Woerden, 6km 
2. Hollandse kades, 5 of 8 km 
3. Breukelen -Woerden of v.v., 18 km 
4. Polders Papekop en Ruigeweide, 12 of 17 km
Fietsen huren 
De fietstochten zijn beschreven met als begin en einpunt het NS station in Woerden.  In de fietsenstalling daar kunnen momenteel geen fietsen gehuurd worden. Verwacht wordt dat die mogelijkheid in het voorjaar 2005 wel weer terugkomt.
In de polder 'zijn'  
Om het mooie en de rust van de polders intensief op je te laten inwerken moet je gaan wandelen. 
De wandeltocht van Breukelen naar Woerden of v.v., of de 'off-road' wandeling over de Oostkade van Waarder en de Ruigeweidse Achterkade, van Papekop naar Hogebrug e.v. zijn daarvoor aan te bevelen

Terug of Voorpagina