WegWijzer Oostelijk Groene Hart
Home Recreatie Landschap Stadjes Startpagina's Colofon

Hollandse kades rond de polder Kockengen, 5 of 8 km
Hollandse polders tussen Kamerik en Kockengen

Routekaart, 550x 650, 130 k , GPS Track

Terug


Distel

Route beschrijving

Deel 1: Over de Hollandse kades dwars door de polder

De wandeling begint halverwege de Teckopse weg tussen Kamerik/Kanis en Kockengen.Daar kunt u ook een auto parkeren. Ga rechtsaf de Hollandse kade op. Na ca 1300 m, bij de driesprong, linksaf. Weer 1300 m verder eindigt de Hollands kade (ANWB 63628) en gaat u linksaf de Wagendijk op, richting Kockengen.

 
Hollandse kade bij Teckop


Gans

Deel 2: Naar Kockengen

Op de T Splitsing 500m verder, rechtdoor op de Wagendijk blijven. Bij de volgende T splitsing, ca 800 m verder (ANWB 11943) kunt u kiezen f linksaf de Teckopse weg op langs de molen voor de korte route van 5 km ( dan is het nog ca 1300 m terug naar het startpunt), f rechtdoor naar Kockengen voor de langere route van 8 km. Als u rechtdoor gaat, loopt u 500 m verder het dorpje Kockengen binnen (ANWB 933).


Molen bij Teckop


Paardebloemen

Deel 3: Langs Spengen

Ook in Kockengen rechtdoor, op de Wagendijk blijven. Bij het verlaten van het dorp even links de wetering over en ca 500 m rechtdoor tot aan het eind van de Wagendijk lopen en linksaf de Meentweg op (parallel aan de provinciale weg N 401). Ook dit segment parallel aan de provinciale weg is ca 1300 m lang. Halverwege, bij het oversteekpunt naar Spengen (ANWB 8160), rechtdoor blijven gaan.

 


Vlinder

Deel 4: Weer terug over de Hollandse kade

Aan het eind, vlak voor het vennetje van het recreatie gebiedje 'Grutto', linksaf de Hollandse kade opgaan. Na ca 1300m bent u dan weer terug bij het startpunt.

 
Hollandse kade in wintertooi

Naar boven of Terug