Bijeenkomst Loosdrecht
Start Omhoog 1998 Grundel Varen Meren Wadden Diashow Flottielje Oproep Applets Baarda Borkum MasterSailing

                                                                                                                                            

Start Omhoog 1998 Grundel Varen Meren Wadden Diashow Flottielje Oproep Applets Baarda Borkum MasterSailing

 

 

Eerste bijeenkomst van Baardagrundelbezitters

 

Op 30 september, op een zonnige zaterdagmiddag, vond in Loosdrecht de eerste bijeenkomst plaats van de Baardagrundelbezitters. Achter de schermen was er hard gewerkt om deze bijeenkomst tot een succes te maken. De locatie, "Watersportvereniging de Watervogels" in Loosdrecht was goed gekozen. Immers de werf van Baarda bevond zich in het verleden in 's Graveland, enkele kilometers van de "Watervogels' verwijderd en de mensen kwamen in grote getale om kennis te maken met elkaar, te luisteren naar de verschillende sprekers en natuurlijk om over bootjes te praten.
In de haven lagen 6 met vlaggen versierde Baardagrundels van verschillende afmetingen die konden worden bezocht en bezichtigd.

Er waren 80 mensen op de uitnodiging via email, convocaties in de Waterkampioen, de Spiegel der Zeilvaert, en de regionale bladen afgekomen, terwijl de nazaten van de heer Baarda en de heer Sipman (ontwerper), de cascobouwer Loose en timmerlieden Kosters en van Oord van de scheepswerf  waren opgespeurd en persoonlijk benaderd . Voor hen was het een bijeenkomst die iets weg had van een reunie.

Na de verwelkoming door Conny Thijssen, vertelde Ben Geutskens het een en ander over het ontstaan van deze bijeenkomst, Frank Karst legde de administratie uit van het register, Robert van Opstal hield een presentatie over de officiele website van de baardagrundel, Bert Sipman hield een lezing over het werk van zijn vader en Henk  Barneveld hield een bezielende beschouwing over de geschiedenis van de baardagrundel en de technische kant ervan.
Daarna kwam de vlootschouw .

Kortom..... een fantastische bijeenkomst waarbij het belangrijkste was het kennismaken met gelijkgestemden en het uitwisselen van ervaringen.
Klik hier voor een korte fotopresentatie.

Op de officiele website http://www.baardagrundel.nl kunt u een uitgebreider verslag lezen

 

 

 

 

 

                                                

U kunt een emailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan b.geutskens@hccnet.nl