HOME AGENDA CONTACT    
 
Ook wj komen mee om te aanbidden

30-plus traject in het kader van de Wereldjongerendagen 2005

Weet je nog ...? Vele onder ons herinneren zich - als de dag van gisteren - de wereldjongerendagen in Czestochowa ('91), Denver ('93), Manilla ('95), Parijs ('97), Rome (2000) en Toronto (2002). De steeds weer andere - maar onuitwisbare - indrukken die de verschillende wereldjongerendagen hebben achtergelaten getuigen van iets moois, iets puurs. De wereldkerk, de contacten met andere jongeren uit andere landen en andere continenten, het feest en de emoties, de stilte en verdieping. Mooie momenten die als een vuur in je blijven branden. En naarmate de WJD in Keulen naderen komen de kriebels weer boven.

Jongerendagen! De wereldjongerendagen zijn, zoals het woord al aangeeft, voor de jongeren. En het is goed te zien, dat jongeren en ook de tieners zich warm lopen voor deze dagen, die bij voorbaat al onvergetelijk zullen zijn. Vele "ervaren" jongeren spannen zich in de organisatie rond te krijgen van de diverse voorprogramma. Buitenlandse jongeren worden ontvangen in onze bisdommen en parochies voor een voorprogramma of jongeren laten zich uitnodigen door onze Duitse gastbisdommen. Kortom keuze genoeg om deel te nemen aan een reis of om de schouders zelf eronder te zetten.30plus - en toch erbij?
Deelname aan de Wereldjongerendagen is alleen mogelijk tot 30 jaar. Ergens moet eens grens, begrijpelijk. Tenzij dat je zelf actief meehelpt in de begeleiding van de jongeren. Wel is het voor eenieder mogelijk om aan de afsluitende mis met de paus op het "Marienfeld" in Frechen in de buurt van Keulen deel te nemen. Het platform 30plus wil van deze mogelijkheid gebruik maken en biedt voor deelnemers in de leeftijd van 28 t/m 45 jaar een eigen voorbereidingstraject met deelname aan de pausmis aan.

Uitvalsbasis Aken
In de tijd van 16 tot 21 augustus verblijven wij in het Ontmoetingshuis voor Jongeren van het bisdom Aken "Haus Eich" te Aken. (zie ook www.hauseich.de ). Hier zijn dagen van gebed, ontmoeting en ontspanning, met tussendoor een bezoek aan Keulen en de Maria-bedevaartsplaats Banneux.

Programma: (update 15 juni)

Waar is de pasgeboren Koning? Na aankomst op 16-8 in de ochtend en de viering van de heilige mis bezoeken wij ’s middags de oude keizerstad Aken met z’n bekende Dom. Vele koningen en keizers werden hier gekroond om dan rechtstreeks naar Keulen te gaan voor hun hulde aan de Heilige Driekoningen. Wij doen dat pas de volgende dag (17-8). In de avond is eerst nog tijd voor catechese en gesprek. Het onderwerp zal uiteraard aansluiten bij het thema van de WJD “Wij zijn gekomen om Hem te aanbidden”(Mt 2,2).

Zij vonden Maria en het Kind. De weg tot Jezus loopt via Maria, zij is de Moeder van Christus, maar ook onze moeder. Daarom gaan wij op 17-8 naar Banneux, de Mariabedevaartsplaats in de Ardennen. Hier vieren wij de heilige mis, en vertrouwen onze gebeden toe aan de voorspraak van Maria. Daarna is er tijd voor een wandeling in de mooie omgeving. Ook deze dag besluiten wij met tijd voor catechese en onderlinge uitwisseling.  

Op het zien van de ster werden zij vervuld van overgrote vreugde.  Donderdag 18-8 gaat het per trein naar Keulen voor een bezoek aan de Dom, en enkele andere kerken van deze oude bisschopsstad. Wij gaan de sfeer proeven van de WJD bij de verschillende plekjes en van de lekkere drukte genieten van de ‘stad van de jongeren’. Deze dag komt de paus per boot aan in Keulen. In de avonduren terug in Aken is weer tijd voor catechese en aanbidding.

Zij knielden neer en gaven geschenken.  Vrijdag 19-8 blijven wij in Aken. In de ochtend is ons catechese-moment en in de namiddag brengen wij een bezoek aan de zuster van de Zalige Francisca Schervier, die zich van meet af aan voor de armen en zwakken in Aken hebben ingezet. In gedachten verenigd met de vele jongeren bijeen in Keulen bidden ook wij ’s avonds de Kruisweg. Aansluitend is gelegenheid tot aanbidding en ontvangen van het sacrament van de Biecht. Alternatief: op eigen gelegenheid naar Keulen reizen voor het muziekfestifal.

Gaat een zorgvuldig onderzoek instellen naar het Kind! Aken ligt aan de rand van de Eifel en Ardennen, een schitterend natuurgebied. Op zaterdag 20-8 maken we hier een wandeling. Alternatief: een wandeling in het Aachener Stadswald. In de avonduren volgen wij via de TV de avondwake met de paus op het “Marienfeld”.

Wij zijn gekomen om te aanbidden.  Zondag 21-8 is dan ook voor de 30-plussers de grote dag. ’s Morgens vroeg vertrekken wij per trein van Aken naar Frechen bij Keulen om deel te nemen aan de heilige mis met de paus. Ergens in de namiddag zijn we weer terug in Aken.

Natuurlijk kunnen meer alternatieven worden ingebouwd, die op eigen gelegenheid of met de gehele groep bezocht kunnen worden. 

Voor wie? 
Dit reisinitiatief is geschikt voor 
- jongeren van 28 t/m 45 jaar;
- diegene, die zich bij ons wil aansluiten op weg naar de slotmis in Keulen op 21 augustus;

Graag horen wij of er voldoende interesse is voor dit reisinitiatief. Neem gerust - en vrijblijvend - contact met ons op. Opgave was opengesteld tot 15 juni, maar neem contact met ons op en informeer of er nog plek is.
De kosten voor deze reis bedragen € 220,- (volpension met bed, inclusief treinreis naar Keulen en busreis naar Frechen) Werkzoekenden betalen € 175,-. Niet inbegrepen zijn: reis- en ziektekostenverzekering en annuleringsverzekering. 

Lees ook:

Deel 2: nieuwe informatie

Deel 3: vrijwilligers gezocht: meng je in het jongerengewoel


Voor vragen, het tonen van je interesse voor dit initiatief of opgave, neem dan contact met ons op.

De nieuwe paus Benedictus XVI zal in Keulen aanwezig zijn tijdens de WJD (lees hier een speciaal schrijven van pastoor Otto over twee grote pausen)

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to Top of Page