Secretariaat :

Julianastraat 4

6247CD - Gronsveld

Tel: 043-4081613

KBO Gronsveld/Rijckholt

Oog voor Senioren

Bestuur

Waarom lid zijn van de KBO?

Want: er is voor elk wat wils en u krijgt “waar” voor uw geld.

In deze tijd van economische tegenwind, maatschappelijke onrust en vervaging van normen en waarden kan de onderlinge solidariteit en de zorg voor elkaar ons een houvast geven.

Juist nu is het belangrijk om lid te worden van een ouderenbond. Nu op vele terreinen gekort wordt op de voorzieningen voor ouderen is het zaak dat u georganiseerd bent.

De Unie KBO is in Nederland de grootste ouderenbond met 310.000 leden!

De KBO is een organisatie, waar je zo'n houvast kunt vinden: een kleurrijke en warme organisatie, waarin solidariteit en zorg voor elkaar hoog in het vaandel staan en waar mensen elkaar op velerlei fronten ontmoeten.

Maar bij de KBO vind je méér dan dat. Uw KBO is ook actief, vitaal en veelzijdig. Er is voor elk wat wils.

Wij komen op voor uw belangen: landelijk, provinciaal en plaatselijk. Dat deze belangenbehartiging onze voornaamste taak is kunt u verder in dit stuk lezen. U vindt daar onze standpunten, onze acties en de behaalde resultaten op allerlei terreinen heel concreet omschreven.

Maar....er is meer. U kunt deelnemen aan cursussen, aan informatiebijeenkomsten os aan de verschillende activiteiten die de afdelingen organiseren: zoals kaarten, informatie over belangrijke onderwerpen, of sportieve activiteiten zoals koersbal, wandelen of yoga.

En daarbij krijgt u ook nog 10 keer per jaar de Nestor. Een specifiek op ouderen gericht magazine, boordevol met voor u interessante en belangrijke informatie.

U profiteert van leuke voordeeltjes: met de ledenpas kunt u gebruik maken van de 15-plus actie en krijgt u interessante kortingen of u kunt gebruik maken van speciale aanbiedingen, zoals korting op een concert van het Limburgs Symphonie Orkest.

De Unie KBO heeft ook advieslijnen zoals de gezondheidstelefoon en de juridische advieslijn. Ook op belastinggebied kunnen zij u van dienst zijn.

De Unie KBO heeft ook advieslijnen zoals de gezondheidstelefoon en de juridische advieslijn. Ook op belastinggebied kunnen zij u van dienst zijn.

Bij de plaatselijke afdeling in de gemeente Eijsden is er desgewenst ook plaats voor u op een van de vele bijeenkomsten die daar verzorgt worden.

Geef u op via het opgavenformulier op deze pagina of bel even met ons secretariaat (043-4081613) en wij zenden u de nodige informatie thuis.

Agenda 2012

Aanmelden

Infoblad

Daarom KBO

NIEUWS

Lid worden

Belastingservice

Foto's Verslagen

E-Mail

Links

Mededelingen

Zorgverzekering

Ouderenadvisering

 
logoKBO2