Secretariaat :

Julianastraat 4

6247CD - Gronsveld

Tel: 043-4081613

KBO Gronsveld/Rijckholt

Oog voor Senioren

Bestuur

Agenda 2013

Aanmelden

Infoblad

Daarom KBO

NIEUWS

Lid worden

Belastingservice

Foto's Verslagen

E-Mail

Links

Mededelingen

Zorgverzekering

Ouderenadvisering

logoKBO2

Info KBO LImburg

Doelstelling en organisatiestructuur

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Limburg is een organisatie van en voor ouderen. Al meer dan vijftig jaar behartigen we de belangen van ouderen en maken we ons sterk voor een volwaardige positie van ouderen in de samenleving. De KBO is een organisatie die de onderlinge solidariteit en de zorg voor elkaar hoog in het vaandel heeft staan.

KBO Limburg heeft ruim 40.000 leden, verdeeld over 158 plaatselijke afdelingen: bloeiende ouderenverenigingen met een groot en gevarieerd aanbod aan activiteiten, die opkomen voor de belangen van hun leden in plaats, dorp of stad. De afdelingen zijn weer ingedeeld in 7 regio`s. KBO Limburg is aangesloten bij de landelijke Unie KBO (www.uniekbo.nl), die ca. 264.000 ouderen vertegenwoordigt.

De KBO is de grootste seniorenorganisatie in Nederland. Tegenwoordig kan de politiek niet meer om de nog altijd groeiende groep ouderen heen; de invloed van ouderenorganisaties wordt dan ook steeds groter.

KBO Limburg: een vrijwilligersorganisatie

Binnen KBO Limburg zijn ongeveer 3.000 vrijwilligers actief: senioren, die op allerlei terreinen hun deskundigheid en levenservaring inzetten voor de maatschappij en de oudere medemens. Vrijwilligers en hun organisaties (zoals de KBO) leveren een onmisbare bijdrage aan de leefbaarheid van onze samenleving. Het is dus van belang om het vrijwilligerswerk te stimuleren, te ondersteunen en te versterken.

Lidmaatschap van de KBO is mogelijk vanaf vijftig jaar.

logoKBO2a