donderdag, april 20, 2006

Onheilstijdingen vanaf Radio 538

Komeet Schwassmann- Wachmann
Vanmiddag zat ik in de trein met mijn MP3-speler te luisteren naar enkele podcasts van de ontbijtshow van Edwin Evers (Radio 538). Voor degenen die niet weten wat podcasts zijn: iedere dag dowload ik 'verse' fragmenten uit de show van Evers om die op m'n gemakje onderweg naar mijn werk en naar huis te beluisteren. Een van die fragmenten, uit de show van dinsdag 18 april 2006, was een telefoongesprek van Edwin Evers met Wubbo Ockels. De eerste Nederlandse astronaut zat in de trein, onderweg naar Amsterdam. Waar Evers voor belde was het volgende: hij had in de kranten gelezen dat iemand had uitgerekend dat op 25 mei a.s. delen van de komeet 73P Schwassmann-Wachmann in zouden slaan op Aarde. De komeet is in 1995 gefragmenteerd en sindsdien is het een losse verzameling brokstukken. Fragmenten zouden 25 mei in kunnen slaan als de komeet het baanvlak van de Aarde om de zon zou passeren. Volgens berekeningen van de Fransman Eric Julien, voormalig militair luchtverkeersleider, zouden die fragmenten in de Atlantische Oceaan inslaan en daarbij zouden er golven van 200 meter hoog kunnen ontstaan.
Edwin Evers had gedacht dat Wubbo Ockels ter plekke de transsiberië-express zou nemen om zo ver mogelijk van de plek des onheils verwijderd te zijn. Maar Wubbo moest er alleen om lachen. De nuchterheid zelve. Het zou allemaal best wel meevallen. Hij wist zelfs Edwin Evers ervan te overtuigen dat die rustig kon gaan slapen en dat het bericht wel enigzins overdreven zou zijn.
Thuisgekomen ben ik vanzelfsprekend even op jacht gegaan naar het onheilsbericht over de mogelijke inslag op 25 mei. Een blik op de kalender leerde mij dat het die dag ook nog eens Hemelvaartdag is. Goh, wel een uitgekiende dag om die dag een door de komeet veroorzaakte Tsunami mee te maken. De astronomische nieuwsservices waar ik op geabboneerd ben hebben geen melding gemaakt van het bericht (of ik moet er overheen gekeken hebben, komt bij de beste blogger wel eens voor). Even googelen en ik kwam op Yahoo news uit. En ja hoor, de beste heer Julien had ook een directe link tussen de inslag van de komeet en het voorkomen van mysterieuze graancirkels. Er zou in 1995 ook een graancirkel zijn verschenen op het moment van de fragmentatie van de komeet 73P en dat was een boodschap van hogere wezens dat we eens op moeten houden met onze nucleaire stupiditeiten op Aarde. Kortom, het hele bericht is rijp voor de prullebak. Petje af voor Wubbo hoor. Voor de geïnteresseerden onder ons: Julien heeft ook een eigen website over het zgn. Exopolitics Institute . Beloof mij, kijk er even naar, maar niet meer dan een minuutje!

0 Comments:

Een reactie plaatsen

Links to this post:

Een koppeling maken

<< Home