't Trefpunt - CPA regio Arnhem

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

't Trefpunt

 

Hier volgt een korte beschrijving van de totstandkoming van het verenigingsgebouw.Medio 2004 zijn er tussen onze oud werkgever en de contactgroep gesprekken gevoerd over een eigen onderkomen op complex Vrijland aan de Koningsweg te Arnhem. Deze gesprekken resulteerde er in dat we een keuze kregen tussen twee gebouwen, nl. gebouw 7 en 13. Tijdens de excursie van 9 september 2004 was er gelegenheid om deze gebouwen te bezichtigen.

 

De mening was dat, gebouw 7 als meest geschikt werd bevonden. Na besprekingen hierover heeft de Luchtmacht ons definitief de gehele beneden verdieping van gebouw 7 op Vrijland ter beschikking gesteld. Gebouw 7 heeft eerst dienst gedaan als Opleidingsafdeling vliegtuigelektromonteur en later als vliegtuigplaatwerkerij/motorshop. Nu heeft het gebouw nummer 107.

Als peildatum dat wij het gebouw zouden kunnen betrekken is 1 maart 2005 aangehouden. Op 1 maart was ons nieuwe optrekje inderdaad leeg, zodat het bestuur met de beheerders het nader hebben bekeken en in goed overleg onze wensen kenbaar hebben kunnen maken. De te maken kosten zullen deels voor rekening van de KLu komen en een ander deel voor rekening van de Centrale Contactpersoon Postactieven KLu (CCPKLu).

De vorderingen aangaande het opknappen van het gebouw verlopen niet zo soepel als eerst gedacht. Toch vraagt het bestuur aan de leden van de CPA regio Arnhem om een passende naam voor ons onderkomen te bedenken.

 

Half 2006: De noodzakelijke aanpassingen van gebouw 7 zijn gestopt, het geld uit een bepaald potje is op. Het bestuur ging naarstig op zoek naar nieuwe geldbronnen. Het wordt zo wel een langdurige kwestie. Maar er is wel een naam.

Tijdens de algemene vergadering van 12 april 2006 is bij ruime meerderheid van stemmen de naam
't Trefpunt gekozen.

 

Hoera, er zit schot in, de aannemer is met de werkzaamheden begonnen. De eerste indrukken zijn positief te noemen en in april heeft de aannemer zijn werkzaamheden afgerond.

Nu is de beurt aan de vrijwilligers om de puntjes op de i te zetten zodat de officiële opening van 't Trefpunt op 7 september 2007 gepland kon worden.

En dan is het zover, het is 7 september 2007 en in het bijzijn van veel genodigden en leden werd om 14.00 uur ons verenigingsgebouw officieel geopend.

Hiervoor had het bestuur twee ervaren "blokkentrekkers" uitgenodigd nl. de erevoorzitter Henk Jongerius en ons erelid Willem Aben. Na het wegtrekken van twee wielblokken gingen de deuren van 't Trefpunt open en kon het hele gezelschap het gebouw officieel betreden.Hieronder vindt een kleine foto-impressie van de opening van

't Trefpunt


 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu