Inleiding

Een van de vele nuttige spreuken die een tovenaar kan beheersen, is de spreuk om een bos bloemen tevoorschijn te toveren.
Er zijn verschillende gelegenheden waar deze spreuk kan worden gebruikt (uiteraard niet in het bijzijn van een Dreuzel): op een begrafenis, als iemand verjaart of gewoon om iemand te verrassen. Kortom: het is zeker handig als je deze spreuk beheerst!

Welkom, beste leerlingen, en dubbel welkom aan de Ravenklauwers! Ik ben professor Banning en ik ga jullie de meest toffe spreuken en bezweringen leren. Vandaag ga ik jullie wat meer vertellen over de spreuk om bloemen tevoorschijn te toveren.

© HP Online

Huiswerk:

Bedenk nog minstens vier gelegenheden waarbij de spreuk van pas kan komen en geef per gelegenheid aan welke bloemsoort je zou willen toveren. Oefen de spreuk thuis, en beschrijf nauwkeurig welke gedachte je gebruikte. Vermeld ook hoe je bloemen eruit zagen en wat de omvang was van het boeket. Wees volledig!

Harry Potter

beginpagina

De spreuk in de praktijk

De spreuk in kwestie is 'Orchidea'. Dit is afgeleid van het Latijnse woord 'Orchidea' wat bloem betekent. Hoe ga je te werk?

1. Wijs met je toverstok in de lucht.

2. Haal een gelukkige gedachte voor je geestesoog. De geluksgraad van de gedachte bepaalt mee hoe de bloemen er zullen uitzien. Met andere woorden: hoe gelukkiger de gedachte, hoe mooier de bloemen er zullen uitzien.

3. Teken met je toverstaf een kleine cirkel in de lucht terwijl je spreuk luid en duidelijk uitspreekt: 'Orchidea'.

4. Vang nu de bos bloemen op.

Oefen deze spreuk een aantal keren, om te voorkomen dat je straks met een bos uien in je handen zit.


Wat er zoal fout kan gaan
Als de toverstokbeweging niet goed is uitgevoerd, zullen de bloemen na vijf minuten alweer verdwijnen. Ook is het mogelijk dat de bloemen er verwelkt uitzien als de gedachte niet gelukkig genoeg was. Tenslotte kan het ook dat je iets heel anders tevoorschijn tovert als je de spreuk niet duidelijk genoeg articuleert.


Bloemensoort

Het is altijd weer een verrassing welke bloem je tovert. Afhankelijk van de kracht van je spreuk, kun je een minibosje fresia's toveren, maar ook een volle bos met rode rozen behoort tot de mogelijkheden.

Introductie * Spreuken + bezweringen * Toverdranken * Verzorging Fabeldieren  *  DreuzelkundeKruidenkunde * VTZK *

Astronomie  *  WaarzeggerijTransfiguratie * Geschiedenis vd toverkunst   

Verboden

Het is verboden om een getoverde bos bloemen te overhandigen aan een Dreuzel. Het ministerie heeft vele manieren om erachter te komen. De straf op dit vergrijp is een geldboete van minimaal 50 Galjoenen. Opletten dus!