Hallo luitjes. Ik ben Hagrid,

terreinknecht van  Zweinstein en ook leraar Verzorging van Fabelbeessies.

. Vandaag hebben we het over een mooi poesje: de Noendoe.

HP Online

Huiswerk:

Zie hierboven.

Harry Potter

beginpagina

Familie

De Noendoe behoort tot de poezenfamilie. Hij lijkt op een luipaard, maar er zijn verschillen met dit Dreuzeldier die met name schuilen in het gevaar. Luipaarden zijn ook geen lieverdjes, maar ze halen het niet bij de Noendoe. De Noendoe lijkt op een gigantische luipaard, maar er zijn kleine verschillen tussen de Noendoe en de gewone luipaard. Noendoes komen alleen in Oost-Afrika voor. 

Introductie * Spreuken + bezweringen * Toverdranken * Verzorging Fabeldieren  *  DreuzelkundeKruidenkunde * VTZK *

Astronomie  *  WaarzeggerijTransfiguratie * Geschiedenis vd toverkunst   

Inleiding

Fabeldieren zijn door het Departement van Toezicht op Magische Wezens ingedeeld in vijf categorieŽn waarmee hun gevaar wordt aangegeven.. De Noendoe is ingedeeld in klasse 5, wat betekent dat het dier niet af te richten of te temmen is. Dodelijk dus. De Noendoe is zelfs een van de gevaarlijkste fabeldieren ter wereld.

Magisch nut
Als er een Noendoe gevonden wordt die een natuurlijke dood is gestorven, zijn tovenaars er als de kippen bij om onderdelen van dit dier te pakken te krijgen. Je zult begrijpen dat Noendoe-onderdelen uitermate prijzig zijn.

Alles wat er aan de Noendoe zit, kan worden gebruikt. Ik geef je enkele voorbeelden:

  1. snorharen zeer gewild bij toverdrankbrouwers. Ze worden gebruikt in Detectiedrankjes en Sensorsprays.

  2. Het vel van de Noendoe wordt gebruikt voor exclusieve gewaden, waarin tovenaars zich geluidloos kunnen verplaatsen.

  3. De teennagels van de Noendoe zijn zeer geschikt om Versnelknoppen voor racebezemstelen van te maken.

  4. De tong van de Noendoe wordt door Duistere tovenaars gebruikt om de Drank van de Levende Dood te brouwen.


Als huiswerk wil ik dat jullie een lijst maken van alle andere Noendoedelen en hun magisch nut. Denk aan ledematen, ingewanden, botten enz. Ik wil minstens 10 voorbeelden. Vergeet hierbij ook de Duistere toverkunst niet.

Gevaren

De Noendoe kan ontzettend hard rennen en zich daarbij geluidloos voortbewegen. Op deze manier kan hij zijn prooi uitermate goed besluipen. Dit verklaart tevens waarom er nog nooit een tovenaar in geslaagd is een Noendoe te vangen. De enige Noendoe die ooit gevangen is, is te pakken genomen in een hinderlaag van maar liefst 100 tovenaars.

De grootste en gruwelijkste kracht van de Noendoe zit in zijn adem. Deze is zo sterk en giftig dat het mens en dier die direct in zijn adem terechtkomen, ter plekke doodt. Mensen die verder weg staan maar toch een beetje van de Noendoe-adem inademen, lopen een vergroot risico op kwaadaardige ziektes.