Welkom bij Madame Clothilde Bingel. Ik geef les in Dreuzelkunde.

In deze les ga ik jullie vertellen over de sport waar Dreuzels zelfs familievetes over kunnen krijgen: Voetbal! 

Huiswerk:

Ik wil van jullie een lijstje met de overtredingen die gemaakt kunnen worden bij voetbal.

Beschrijf de overtreding duidelijk en zet erbij welke straf erop staat.

Inleiding

Wij tovenaars houden er van om een potje Zwerkbal te spelen of Toverschaak te spelen, maar ook een potje Fluimstenen vinden we leuk. Dit zijn typische tovenaarssporten. Maar Dreuzels sporten natuurlijk ook, en hoe. Het aantal typische Dreuzelsporten is op de vingers van tien handen nog niet te tellen. Te veel voor een les, vandaar dat we het vandaag gaan hebben over Dreuzelsport nummer ťťn: voetbal.

Harry Potter

beginpagina

Voetbal

Voetbal is misschien wel de meest bekende Dreuzelsport in Europa. Het spel wordt gespeeld met een ronde leren bal die een omtrek heeft van ongeveer 69 cm. De Dreuzels verplaatsen de bal met hun voeten of hun hoofd (dit heet koppen) over het veld. Het gebruik van de handen is uit den boze. Alleen de doelverdediger mag zijn handen gebruiken om te voorkomen dat er een doelpunt valt.

Het spel wordt op een rechthoekig veld van 100 meter lang en 60 meter breed gespeeld (de maten kunnen afwijken). Het veld bestaat uit twee helften, voor elk team een. Aan het eind van de korte kanten van het veld staan de doelen, bestaande uit palen met een vangnet.

Introductie * Spreuken + bezweringen * Toverdranken * Verzorging Fabeldieren  *  DreuzelkundeKruidenkunde * VTZK *

Astronomie  *  WaarzeggerijTransfiguratie * Geschiedenis vd toverkunst   

In een voetbalteam zitten elf spelers, tien veldspelers en een keeper. Een keeper heeft dezelfde functie als een Wachter bij Zwerbal: hij moet ervoor zorgen dat de bal uit het doel blijft. De veldspelers zijn verdeeld in middenvelders, aanvallers en verdedigers.

Doel van het spel is natuurlijk de bal in het doel van de tegenstander te schoppen. Voor zo'n doelpunt krijgen ze een punt. moeten proberen te verdedigen, maar ook om de bal in het doel van de tegenstander te schoppen.

Voetbalwedstrijden hebben, in tegenstelling tot Zwerbalwedstrijden, een tijdslimiet. De voetbalwedstrijd bestaat namelijk uit twee helften van elk 45 minuten. Tussen deze helften is er een pauze van een kwartier.

In het voetbal gaat veel geld om. Goede spelers verdienen enorm veel geld, en worden weggekocht door rijke clubs om daar nog meer te gaan verdienen. Bekende Dreuzelvoetballers zijn Ronaldinho, David Beckham en Ruud van Nistelrooy.