Welkom, ik ben Professor Sybilla Zwamdrift,

jullie lerares in Waarzeggerij!

Vandaag gaan we het hebben over Belomantie: de kunst van het voorspellen aan de hand van afgeschoten pijlen.

Huiswerk:

Jullie gaan drie pijlen afschieten. Vertel welke drie pijlbewegingen je zat.

Voorspel aan de hand daarvan je eigen toekomst. Ik wil een verslag van minimaal 100 woorden.

Harry Potter

beginpagina

Introductie * Spreuken + bezweringen * Toverdranken * Verzorging Fabeldieren  *  DreuzelkundeKruidenkunde * VTZK *

Astronomie  *  WaarzeggerijTransfiguratie * Geschiedenis vd toverkunst   

Inleiding
We gaan het vandaag hebben over de Belomantie. Dit is een van de oudste takken van de waarzeggerij. In de Belomantie wordt de vlucht van pijlen bestudeerd. We gaan vandaag ook naar buiten om dit te kunnen doen. Jullie weken in tweetallen, eentje schiet een pijl af, de ander observeert. Maar eerst nog een stukje geschiedenis.

Geschiedenis van de Belomantie
Belomantie is uitgevonden door de centaurs. Centaurs raakten geobsedeerd van het feit dat hun pijlen bijna nooit dezelfde route volgden. Enkele centaurs zijn dit gaan bestuderen en ontdekten dat er patronen waren in de manier waarop de pijlen vlogen en de gebeurtenissen die daar later op volgden.
De centaurs hebben deze waarzeggerijkunst lang voor zichzelf weten te houden, maar toch doken er rond 1600 in verschillende landen ook menselijk Belomantisten op. Tegen betaling mocht je bij hen een pijl afschieten en de Belomantist observeerde de pijl en voorspelde aan de hand van het patroon de toekomst. Toen de centaurs hier achter kwamen, werden ze woedend: hun uitvinding werd ineens gebruikt door mensen! De centaurs in het Zwarte Woud begonnen in 1634 zelfs een veldslag tegen de menselijke Belomantisten. De tovenaars wonnen de slag en dreven de centaurs voorgoed het Zwarte Woud weer in.
Tegenwoordig wordt zijn er nog maar weinig magiŽrs die aan Belomantie doen. Alleen de centaurs beoefenen deze kunst nog, maar sinds zij niet meer met mensen willen praten, kunnen magiŽrs geen gebruik meer maken van hun voorspellingen.

Praktijk
Tijd om zelf te oefenen. Ieder van jullie schiet drie pijlen af en de tweede persoon observeert. Er zijn verschillende pijlvluchten en hun betekenis. De pijl :

  1. Gaat schuin omhoog, blijft even hangen, en valt daarna kaarsrecht naar beneden à wees op je hoede! Je goede leventje zal ineens slechter worden. Wees uitermate voorzichtig om rampen te voorkomen.

  2. Gaat rechtuit en komt op de grond zonder dat de punt in de grond zit àhet gaat goed met je en dat zal zo blijven! Je barst van geluk en je voelt je alsof je een flesje Felix Fortunatis hebt gedronken!

  3. Maakt een looping in de lucht à je krijgt last krijgen van een lichamelijk letsel. Hoe meer loopings, des te erger het letsel.

  4. Gaat eerst omhoog en landt dan met de punt in de grond à je normale leventje kabbelt rustig door.

  5. Landt met zijn punt dieper dan 10 cm in de grond à er zal iets gebeuren wat je leven voorgoed zal veranderen. Dit kan goed of slecht zijn. Om zeker te weten of het goed of slecht is, kun je het best nog een pijl afschieten. 

  6. Gaat horizontaal en draait meerdere keren om zijn eigen as à er zal iets gebeuren waar je al een hele tijd op wacht. Eindelijk verkering? Of word je opgenomen in het Zwerkbalteam?

  7. Heeft een scherpe afwijking naar rechts à je populariteit zal toenemen. Bedenk wel: populair zijn is niet hetzelfde als veel vrienden hebben.

  8. Heeft een scherpe afwijking naar links à je populariteit neemt af. Pas op dat je niet alleen komt te staan.