Ik ben Professor Sneep

ik ben aangesteld als leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten bij Zweinstein Online. Of je dat nu leuk vindt of niet, deze les ga ik vertellen over

Dementors.

Huiswerk:

In de Harry Potterboeken worden verschillende patronussen genoemd. de patronus van Anderling is bv. een kat.

Maak een lijstje van de patronussen die genoemd worden, en de persoon van wie hij is. Vertel tevens waarom de patronus die vorm heeft. Ik wil er minstens vijf.

Harry Potter

beginpagina

Inleiding

Vandaag gaan we het hebben over een van de meest duistere wezens in onze tovenaarsmaatschappij, namelijk de Dementor.

Wat te doen tegen dementors?

Er bestaat een spreuk om Dementors te verjagen maar deze spreuk is erg complex en moeilijk uitvoerbaar. Het uitspreken van de spreuk alleen volstaat niet. De spreuk noemen we de patronusbezwering. Een patronus is een beschermende, positieve kracht die je alleen kunt produceren door tegelijkertijd de spreuk uit te spreken en de gelukkigste herinnering die je je maar kan inbeelden, voor je geestesoog haalt. Dit is uiteraard zeer moeilijk, omdat de Dementorjuist alle geluk rondom je wegzuigt. Als je een herinnering in je gedachten hebt, spreek je luid en duidelijk de volgende spreuk uit: 'Expecto Patronum'.

Als de herinnering niet krachtig genoeg is, zal er enkel een zilveren mist of in het slechtste geval, helemaal niets verschijnen. Een gelukte patronus is zilverwit en heeft de vorm van een dier. De patronus is uniek, bij iedere persoon heeft deze een andere vorm. De vorm van een patronus hangt vaak af van het karakter van de persoon die hem oproept.


Op het moment dat je afgeleid wordt en je niet meer aan de herinnering denkt, zal de patronus verdwijnen. Concentratie is dus van groot belang!

Introductie * Spreuken + bezweringen * Toverdranken * Verzorging Fabeldieren  *  DreuzelkundeKruidenkunde * VTZK *

Astronomie  *  WaarzeggerijTransfiguratie * Geschiedenis vd toverkunst   

Wat zijn dementors en wat doen ze?

Dementors zijn wezens die gekleed zijn in zwarte mantels met kappen die eveneens zwart zijn. ze bewegen zich zwevend voort.

Ze hebben grote, slijmerige handen vol met zweren. Als ze in de buurt zijn zuigen ze alle geluk op uit de omgeving en veroorzaken een ijzige koude. Mensen kunnen zich dan alleen nog maar het ergste wat hun ooit is overkomen, herinneren. Dreuzels kunnen Dementors niet zien, maar voelen wel hun aanwezigheid omdat het dan koud wordt.

Een Dementorkan de ziel van iemand opzuigen. Dit wordt ook wel 'de kus van een Dementor'  genoemd. Het lichaam van de persoon blijft dan wel voortbestaan, maar zal een levenloos bestaan leiden. Het lichaam is dan niets meer dan een lege huls lichaam.

Dementors zijn de bewakers van de tovenaarsgevangenis Azkaban.