Ik ben professor Slakhoorn,welkom in mijn les Toverdranken

Vandaag ga ik vertellen over Snelheidsdrankjes.

Huiswerk:

Naast snelheidsdrankjes, bestaan er ook toverdranken waar je erg sterk van wordt.

Geef mij het recept van zo'n drank (ingrediŽnten en bereidingswijze) en vertel hoe sterk je was toen jij het gebruikte!


Harry Potter

beginpagina

Inleiding
Beste jongens en meisjes. Hebben jullie nooit gehad dat je niet kon rennen? Word je altijd door een ander voorbij gerend? Zijn oma's met hun rollators nog sneller dan jij?

In deze les behandel ik een toverdrank waardoor je iedereen voorbij zult rennen als je het hebt ingenomen! Dus als je supersnel wilt zijn, let dan goed op terwijl ik vertel over dit snelheidsdrankje!

Introductie * Spreuken + bezweringen * Toverdranken * Verzorging Fabeldieren  *  DreuzelkundeKruidenkunde * VTZK *

Astronomie  *  WaarzeggerijTransfiguratie * Geschiedenis vd toverkunst   

IngrediŽnten
-2 Billywigvleugels
-1 eenhoornhaar(geen staarthaar!)
-1 liter salamanderbloed
-2 ons varkensgras
-2 liter water
-3 hippogriefveren
-4 middelgrote mandragorabladeren
-13 stekelvarkensstekels

Bereidingswijze
 Doe het water in je ketel en breng het aan de kook. Als het water kookt, voeg dan direct je zo de eenhoornhaar toe. Als je dit te laat doet zal de drank niet werken! Roer twee keer tegen de klok in, wacht een minuut en roer dan drie keer met de klok mee.  Als het goed is, is je drank nu grijs en kun je de bodem van je ketel niet meer zien.

Vermaal de Billywigvleugels met een stamper en een vijzel. Als je dit tot een fijn poeder hebt gestampt, meng je het door de drank. Snijd het varkensgras zo fijn mogelijk en gooi de helft ervan door de drank. Laat het vijf minuutjes koken en voeg dan de andere helft van het varkensgras toe. Roer zo snel mogelijk tienkeer met de klok mee, en daarna vijf keer tegen de klok in.

Roer het salamanderbloed en de hippogriefveren door het mengsel. De veren zullen oplossen en de drank zal een chocoladeachtige kleur krijgen. Als je de drank nu 5 minuutjes laat doorkoken, zal hij rood van kleur worden.

Als de drank donkerrood is, voeg je de stekelvarkensstekels toe. Adem de dampen die vrijkomen niet in, ze hebben een sterke verdovende werking!

Hak de mandragobladeren fijn en roer ze in de drank. Tien minuutjes laten pruttelen, en je drank is klaar om gedronken te worden!

Effect
 Als je de drank drinkt, en je hebt het recept goed opgevolgd, zul je een half uur lang kunnen rennen met een snelheid van 120 km\u.