• Een overzicht van mijn militaire diensttijd bij de
  • 41e Pantserbrigade, Staf- en Staf Cie in Seedorf-Duitsland en
  • bij de 'TRIS' VZG-Cie in Suriname

Hallo, wie ben ik?

Herman Schot, een graficus met een onderzoekende geest, na de 6 jarige opleiding met daarna de vervolgopleidingen, werd ik in 1968 alsnog als dienstplichtig militair opgeroepen, wel met uitstel vanwege de studies o.a. aan de AGS in Amsterdam.

in Nederland

Ondertussen was ik al in mijn 20e levensjaar voor mijn opkomst in Blerick, vlakbij Venlo, in de Frederik Hendrik Kazerne. Daar kreeg men een chauffeur monteurs opleiding, van klein- tot groot formaat auto. Voor mij werd dat de DAF YA 328 [3 tonner], met double clutchen.

in Duitsland

Na opleiding Blerick ging ik naar Seedorf [Duitsland], geplaatst in het eerste gebouw na de poort bij de Staf-enStaf Compagnie van de 41e Pantserbrigade. Grote kamer met alles erop en eraan [TV, radio], met zijn drieen gedeeld en .. met een eigen compagniesbar.

Zo is deze website ontstaan

Ik was bezig met een opleiding voor webdesigner[2006] en zocht een onderwerp voor een site, het leek mij wel leuk een site over mijn militaire dienst te ontwerpen.

Was toch bezig met scannen van dia's en foto's, zijn er veel in die tijd gemaakt, helaas blijven ze niet goed de tand des tijds heeft zijn invloed al gehad de kleuren verdwijnen en vuiligheid in de ontwikkelaar geeft zwarte plekken op de dia's. Ik heb een selectie uit meer dan 1000 dia's en vele foto's gemaakt en deze bewerkt om ze weer toonbaar te maken, ik ben toch thuis in de foto- en lithografie vanwege mijn opleiding, hieruit ziet u een selectie van die tijd van begin 1968 t/m 1970 als dienstplichtig militair.

Mocht u opmerkingen en/of vragen hebben, stuur een email bericht, ik beantwoord uw vraag dan zo snel mogelijk.

Contact info

Herman Schot

een E-mail sturen ...
----------------------------------------------
NIEUWS
QR? lees dit eens!!!
klik op de afbeelding voor groterbeeld
of voor ander info op deze link