Op de rit passeert men eerst de dorpen Moengo-tapoe en Moengo met de bauxietfabriek op de achtergrond.
Het kampement gelegen langs de rivier Marowijne, tegenover het plaatsje Saint-Laurent-du-Maroni in Frans Guyana.
De weg langs Paranam geeft ook al veel bauxietstof af met droog weer.
De appelplaats met de bekende palmen vormen het uitzicht op de rivier.
Het kampement is vlakbij het strand gelegen, indianen zijn er s'morgens vroeg ook bij.
Onder het genot van een Parbo pilsje, wat er grif in gaat, is het goed rusten.

Albina

duiken

Ook op vakantie ....

Ook in Suriname gelegerd kan men een korte vakantie krijgen, dat ligt eraan of je geld over hebt voor de vliegtocht. Mijn vakantie werd op Curacao bij de mariniers doorgebracht, waar ik het geluk had per boot langs Aruba en Bonaire te varen, waarbij ik de onderwatersport als een leuke hobby heb ervaren en dit gelijk heb voortgezet bij terugkomst in Nederland. Ik gaf zelf vanaf 1974 les in duikopleidingen, voor binnen- en buitenwater examens bij de club. Het hoogste, 3-sters duikbrevet van de NOB/CMAS, heb ik in 1980 behaald. Zie de website over Onderwatersport.

Weer terug in Suriname, veel rijden en zien, leuke detacheringen gehad met prachtige afscheidsfeesten vooral hier in Albina meestal samen met het 3e peloton A-Cie 1968-6, lekker eten, drinken en mooie meisjes. Wij waren daar pas aangekomen toen er in het dorpje een soort kermis aan de gang was, daar hebben we op het kampement een voortzetting van gemaakt met een stripfeest, wat heel goed bij ons in ...de smaak viel, tot in de vroege uurtjes ging het door.de grenspost met Frans GuyanaHet dagelijkse eten op het kampement was met kok Rob Plas een tractatie, helemaal op het afscheidsfeest zag er uit als een ... sterren restaurant. Aan het strand of aan de poort kwamen soms indianen om dingen te verkopen en in de morgen aan het strand stonden bosneger vrouwen daar de was te doen. 's Morgens heel vroeg was het aan het strand sprookjesachtig mooi met de opkomende zon. Redelijk vlakbij was ook het Galibistrand iets ten noorden gelegen van Albina waar de schildpadden gemerkt werden.
Vanaf de rivier had je een goed uitzicht op de plaatsen aan beide kanten, de overzijde in Frans Guyana is St.Laurent, waar we ook met z'n allen een uitstapje gemaakt hebben. De rit in de vrachtwagen ging vanwege de bauxietstof met neergeslagen raam.